Δυτικά του Ισθμού, σε απόσταση 16 χιλιόμετρα από το Λουτράκι, μετά το χωριό Περαχώρα και σχεδόν δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου βρίσκεται η λίμνη Βουλιαγμένη. Η αρχαία Εσχατιώτις ή Γοργωπις, αφού εδώ έπεσε η Γόργη, γυναίκα του Κορίνθου, όταν πληροφορήθηκε το φόνο των παιδιών της. Είναι μια λιμνοθάλασσα με μέγιστο μήκος 2 χιλιόμετρα και πλάτος 1 χιλιόμετρο. Το βάθος της δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα και επικοινωνεί με τον Κορινθιακό κόλπο από ένα πολύ στενό κανάλι, πλάτους 6 μέτρων. Τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, περιτριγυρισμένο από πευκόδασος. Εδώ ανακαλύφθηκαν πρωτοελλαδικοί οικισμοί τουλάχιστον από το 3.000 π.Χ.
Η λίμνη δημιουργήθηκε από καθίζηση του εδάφους στην αρχαιότητα και το νερό είναι εμφανώς αλμυρότερο της ανοιχτής θάλασσας. Κάθε περίπου 6 ώρες το νερό της λίμνης ανανεώνεται από το στενό άνοιγμα έτσι τα νερά, ακόμα και με πολύ κόσμο, παραμένουν πεντακάθαρα. Κάνοντας το γύρο της λίμνης θα παρατηρήσετε ότι η μία της πλευρά είναι γαλήνια και ήρεμη ενώ η απέναντι σχεδόν τρικυμιώδης. Άλλο ένα «δώρο» της παλίρροιας, που δίνει χαρακτήρα σε τούτη την άκρη της Κορινθίας, εδώ που τα Γεράνεια ενώνονται με το νερό. Σήμα κατατεθέν της περιοχής το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, και τα ταβερνάκια σε όλη την περίμετρο της λίμνης.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Φάρος του Ηραίου, ή Φάρος Μελαγκάβι, όπως είναι η επίσημη ονομασία του. Αν φτάσετε εδώ το σούρουπο, μπροστά σας θα λαμποκοπά απέναντι η ακτογραμμή από τα φώτα όλων των χωριών και το ηλιοβασίλεμα θα σας αποζημιώσει, τέλειο και ανέξοδο.
Στην περιοχή προσφέρονται όλων των ειδών γεύματα ενώ υπάρχει και beach bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε εκτός από το μπάνιο σας και διάφορες δραστηριότητες.
Εάν θέλετε να διανυκτερεύσετε πρέπει να αναζητήσετε διαμονή στο Λουτράκι, εκτός εάν επιθυμείτε να νοικιάσετε ολόκληρο σπίτι.